Skip to content

Komarnici

Komarnici predstavljaju veoma funkcionalno i elegantno, a ujedno i zaista efikasno rešenje za eliminisanje komaraca i ostalih insekata iz Vašeg stambenog i poslovnog okruženja. Apsolutno zdraviji i prihvatljiviji proizvod od ostalih, Komarnici su sistemi izrađeni za zdravu i trajnu zaštitu otvora, odnosno celog prostora od komaraca i ostalih insekata.


Komarnici se proizvode u beloj, sivoj I braon boji.
U zavisnosti od Vasih zelja I zahteva kao I tipa prozora u ponudi imamo cetiri tipa komarnika:

  • Rolo komarnici
  • Fiksni komarnici
  • Komarnici na sarke
  • Plisirani komarnici

Rolo komarnici

Izrađeni od aluminijumskih komponenti i fiberglas nezapaljive mrežice, otporna je na sve vremenske uslove. Rubovi mrežice prolaze kroz vođice koje su zaštićene posebnim četkicama. Mrežica je neupadljivo sive boje i njena regulacija je pomoću opruge (spuštanje na potez).
Postoje dva tipa rolo komarnika: za prozore i za vrata. Za prozore mehanizam se povlači gore-dole, gde se vrši automacko zaključavanje, a oslobađa se pritiskom na dva dugmeta koja se nalaze na završnoj lajsni. Za vrata se mehanizam povlači levo-desno, a zaključavanje se vrši pomoću kukice.

Minimalna obračunska mera za prozorske rolo komarnike je 1m2 , a za balkonske rolo komarnike minimalna obračunska mera je 2m2.

Fiksni komarnici

Okvir komarnika napravljen od aluminijumskih profila u beloj ili braon boji. Mrežica je od fiberglasa skoro neprimetna. Montaža i demontaža komarnika je vrlo jednostavna.

Komarnik na sarke

Napravljen od aluminijumskih ili PVC profila i fiberglas mrezice. Otvara se na šarke.
Komarnik na šarke sa magnetom (otvaranje kao vrata, pogodan za montažu na balkonskim vratima

Plisse komarnik

Mreža je plisirana i ne oštećuje se svakodnevnom upotrebom. To je jedina plisirana mreža na tržištu čije se ivice ne lome prilikom izlaganja suncu i koje se ne razlaže od vlage.
Ojačana nitima velike izdržljivosti, mreža je otporna na udare vetra kao i na svakodnevno habanje. Mreža je dostupna u crnoj i sivoj boji.


Komarnik “Pietta” je jedini komarnik sa garancijom od 2 godine na izdržljivost mreže.
Rad komarnika “Pietta” se ne zasniva na povratnom mehanizmu, tako da ga i deca, starije osobe i lica sa posebnim potrebama mogu lako otvarati i zatvarati.
Moguće je ostaviti ga otvorenog u bilo kom položaju.

Cena plisse komarnika zavisi od dimenzije